9 augusti 2022
19:00

BK Forward

Referat: IF Karlstad Fotboll - BK Forward

Forward svarar för en helgjuten insats när man bortabesegrar topplaget IF Karlstad med matchens enda mål, och återigen Eliyo Turkan och denna gång med ett drömmål.

Efter ett inkast hamnar bollen via Åman hos Eliyo, som siktar in sig på bortre krysset och knorrar in den otagbart för Mattias Karlsson. Eliyo var onekligen första halvleks huvudfigur. Förutom målet, hinner han krocka två gånger med Mathias Karlsson i hemmamålet (fick senare utgå) och renderade ett gult.

Annars håller Forward spelet relativt bra uppe i första, och har även några vassa omställningar och kanske Svantes och Eliyo läge var bäst - mot en ensamstående Karlstadsspelare. Karlstads första halvlek är inte bra, och en frispark från Johannesson kan kanske nämnas.

Buskvist byter in två nya i halvlek, och Karlstad har väl bollen 80 - 20 i andra, men skapar förvånansvärt lite. Oliver Eriksson Dorji gör sin andra match i Forward, och vet fortfarnde inte hur det är att vittja buren. Men nära idag, då han räddar Alvers straff och via ena stolpen ut. Straffen orsakad av Oliver själv, i en inte alltför genomtänkt utrusning.

Att åka hem med tre pinnar från Tingvalla, är naturligtvis en högoddsare, men vi ser ett betydligt bättre höst-Forward, och speciellt bakåt är man många gånger bättre än i våras. Mittbackarna Kukoyi och Björkman tog allt och lite till både i luften och på marken, men en eloge till hela laget för dagen

Och nu har faktiskt gapet uppåt krympt avsevärt och det som såg så svårt ut, ser nu överkomligt ut. Välkomna till Trängen på söndag - 14.00 tar vi emot Sylvia

Peder Hessel

Kan inte vara annat än nöjd, och det här grundlade vi i första, mot ett lättläst Karlstad. Tycker väl inte de har så mycket alls, och lägger ju långa bollar på kanterna, men där har vi ju Ingves och Åman som jag vill lyfta idag.

I andra har Karlstad mycket boll, men tycker faktiskt inte de skapar så värst mycket. Och så har vi ju en smålänning i målet. Naturligtvis väldigt nöjd med tre poäng i Karlstad, och ännu mer topplag på söndag med Sylvia på Trängen. Och så fick vi ju se veckans mål idag